UPPENBARELSE I EL WARRAQ I KAIRO I EGYPTEN
DEN 11 - 22 DEC 2009

BEKRÄFTAD AV EN KOPTISK PÅVEN SHENOUDA III OCH BISKOPEN I GIZA

Fredagen den 11 dec 2009 skedde något förunderligt i Egypten.

"Jag kände genast igen henne. Jag såg att det var Maria och hon kom som en ljusblixt mitt i en virvel av vita duvor. Hon var vackert klädd i en blå slöja. Alla var så glada. Folk som hade mobiltelefoner ringde vänner över. De tog bilder och videoklipp." Hani Sarwat, en 27-årig kopter beskriver händelsen som han delade med många inklusive muslimer.

Warraq el-Hadar är en fattig  stadsdel i Kairo på en liten ö i Nilen där både muslimer och kristna bor. Här  visade sig Jungfru Maria och ärkeängeln Mikael natten till fredagen den 11 dec 2009 mellan kl. ett och fyra på morgonen. Uppenbarelsen fortsatte sedan fram till den 22 dec.

Från korsen på kupolerna flödade det ljus, som  även kunde ses  på dagen. En stjärna steg plötsligt upp över kyrkan, ca 200 m i diameter, för att sedan försvinna. En fullständig strålande siluett av den Heliga Jungfrun kunde ses över kyrkans  kupoler.

Vita duvor flög över platsen. Uppenbarelsen lyste upp himlen så mycket att det kunde ses flera kilometer  från kyrkan. Människor använde sina mobiltelefoner för att göra videor av uppenbarelserna och sprida dem på YouTube. 

Mer än 200.000 kristna och muslimers skall ha blivit vittnen till uppenbarelserna vid den koptiska ortodoxa Kyrkan i El-Warraq Biskopen Anba Theodosius i den Koptiska kyrkan i Giz och den koptiske påven Shenouda III har bekräftat uppenbarelserna.

Det är inte första gången sådana här tecken har skett när muslimer och kristna samlats kring Jungfru Maria. El-Warraq påminner oss om uppenbarelserna vid kyrkan i  El-Zeitoun under åren 1968 – 1971, då bl.a. president Nasser såg Jungfru Maria från sin bil. Miljoner från alla samhällsklasser, troende och icke-troende såg denna händelse. Kristna och muslimer prisade Jungfru Maria tillsammans. Svårt sjuka blev friska. Man kunde känna rosendoft. Se http://zeitun-eg.org/warraq.htm.

Uppenbarelserna kan ses som ett Guds och Jungfru Marias tack till Egyptens folk  för det skydd de gav till den Heliga familjen under flykten undan Herodes. Minnet av deras vistelse i Egypten lever ännu  kvar bland både muslimer och kristna i en gemensam vördnad för Jungfru Maria.  

El-Warraq fick en stor mediebevakning i egyptiska och arabiska tidningar och tv-kanaler, men i väst  bemöttes uppenbarelserna med tystnad.

Jungfru Maria har uppenbarat sig många gånger, alltsedan Hon år 40 visade sig i Saragossa för aposteln Jakob Det ledde till Spaniens kristnande. Hon uppenbarade sig i Fatima i Portugal 1917 under Första världskriget. Hon kom då med en fredsappell, för fred med Gud och fred i världen. Det handlade om Kyrkans, Rysslands och världens framtid. I Fatima visade sig Maria som ”kvinnan klädd i solen” (Uppb 12:1-5) Så visade Hon sig också  i El-Warraq.

Jungfru Maria är Guds och vår moder. Jesus ber oss att vörda Henne. Hon är Nordens drottning. Rosenkransen är vårt vapen och beskydd.

EL-Zeitoun skedde år 1968 - 1971

El-Warrgaq påminner oss om El-Zeitoun under åren 1968 - 1971. El Zeitoun betyder “oliv” och är en symbol för freden T.o.m president Nasser såg jungfru Maria från sin bil. Miljoner från alla samhälls-klasser, troende och icke-troende såg denna händelsen. Svårt sjuka blev friska. Doft av rosor spreds sig runt.

Muslimska kvinnorna sjöng om Maria ur Koranen, Aal-e-Imran, kap 3:42:

Maria, Gud har utvalt Dig. Och Gud har renat Dig. Han har valt Dig ˆver alla andra kvinnor i alla nationen."

Allt detta skedde som Guds tack och välsignelse till Egyptens folk som skyddade den Heliga familjen från Herodes under ca 3 års tid. Traditionen av detta lever ännu djupt kvar bland både muslimer och kristna att vörda Maria. Genom Henne ser vi hur fred frambringas mellan folk.

Läs mer